Offerte aanvragen? 06- 2527 3040 of info@lichtstratenvanhout.nl

Platdakraam

Ramen voor op een plat dak: Platdakraam

Bent u op zoek naar een mooi daglichtelement van glas in plaats van een acrylaat of polycarbonaat. Dan bent u bij lichtstratenvanhout.nl aan het juiste adres. De lichtstraten van lichstratenvanhout.nl zijn voorzien van gelaagd veiligheidsglas HR++ . Standaard worden onze lichtstraten met HR++ geplaatst maar er zijn verschillende glas opties mogelijk zoals zonwerend, opaal en zelfreinigend.

Voordelen van een Platdakraam

Naast het ruimtelijke effect dat gecreƫerd wordt door onze lichtstraten en het binnen halen van daglicht zijn er nog meerder voordelen. Zo zijn onze lichtstraten aan de buitenzijde onderhoudsvrij, hebben ze een hoge isolatie waarde(In de winter is er zelfs warmte opbrengst als de zon naar binnen schijnt) en zijn ze ook geluidsisolerend. Als het regent hoor je dat nauwelijks terwijl je met een polycarbonaatkoepel je stem moet verheffen om elkaar te kunnen verstaan. Ook blijft glas mooi en wordt het niet dof na verloop van tijd wat bij een polycarbonaat of acrylaat koepel wel gebeurt.

Aan de binnenzijde kijk je tegen een mooi houten constructie aan.

Verschil platdakraam en lichtstraat

De betekenis van een plaatdakraam, lichtstraat of daklicht is eigelijk hetzelfde. Het zijn verzamelnamen van een constructie in je dak met een raamwerk met daarin glas of kunstof. De soorten en vormen daarin lopen erg uiteen. Dit kan zijn een lichtstraat van 1 bij 1 meter of 4 bij 20 meter. Voor elk dak is er een oplossing en denken wij graag mee.