Offerte aanvragen? 06- 2527 3040 of info@lichtstratenvanhout.nl

Types lichtstraten

Type Lichtstraten

Er zijn meerder type lichtstraten mogelijk, maar in de offerte aanvragen gaan we uit van een zadeldak lichtstraat, een lessenaarsdak lichtstraat en een lessenaarsdak lichtstraat met muur aansluiting. Andere modellen zijn ook mogelijk zoals een boerderijkap ( is zadeldak met wolfseinde).

Zadeldak lichtstraat

Een zadeldak lichtstraat wordt veelal in het midden van een platdak constructie geplaatst. Voor deze lichtstraat wordt meestal gekozen als hij wat breder mag zijn. Een zadeldaklichtstraat zorgt voor een enorme lichtsopbrengst maar ook voor een zeer ruimtelijk effect. De ruimtes waar een lichtstraat geplaatst wordt, wordt ook letterlijk groter in de hoogte.

Alle lichtstraten worden op maat gemaakt. Graag denken we mee en geven we advies in de keuze van de lichtstraat. Omdat elke situatie anders is, is de lichtstraat helemaal naar wens samen te stellen.

Lessenaardak lichtstraat

Voor een lessenaarsdak lichtstraat wordt meestal gekozen als de ruimte op het dak beperkter is dak bij een zadeldak lichtstraat. Ten opzichte van een zadeldak lichtstraat is een lessnaarsdak lichtstraat vaak smaller.

Van het type lessenaar maken wij de vrijstaande of die met de muuraansluiting. Voor de muuraansluiting wordt vaak gekozen om het licht zo ver mogelijk in de woonkamer te laten binnenkomen.

Lichstraten zijn van hout

Bij lichtstratenvanhout.nl wordt alles naar wens geproduceerd. Ieder lichtstraat wordt op maat gemaakt . Voor iedere uitbouw of aanbouw hebben wij een mooie oplossing. Naast alleen het plaatsen van de lichtstraat doen wij meerdere werkzaamheden zoals het maken van de sparing in het dak, het timmeren van de opstand waarop de lichtstraat geplaatst wordt tot en met het afwerken aan de binnenzijde van de lichtstraat.

Het hardhouten frame van merantie wordt standaard dubbel wit gegrond geplaatst en het aluminium wordt standaard brut geplaatst maar kan indien gewenst in elke Ralkleur geplaatst worden.